Hrastnik / 10. september 2016 / 15:00

Zmaga na 5. festivalu zasavske kulinarike v roke tabornikom in ekipi Bobe-Čeče

Ustvarjalci odličnih funštercev in krumpantočev so ugasnili gorilnike in odložili svoje kuhalnice, saj smo zaključili že s 5. festivalom zasavske kulinarike Funšterc. Tokrat so v kategorji krumpantoča slavili taborniki iz Društva tabornikov rod temnega hrasta Hrastnik.

V kategoriji funšterca pa so si najboljša mesta razdelile ekipe:

1. mesto: Funšterc team Boben-Čeče

2. mesto: Štrikarce ali Društvo kmečkih žena in deklet Podkum

3. mesto: T’ ZDRAV ŠTANT

Srca obiskovalcev pa je tudi letos osvojila ekipa Mladi kuharji, ki smo slavili v glasovanju obiskovalcev.

Kulinarične ekipe

P U Š E L J C

Društvo šteje 65 članic. Svoje prostore za ustvarjanje, kuhanje različnih dobrih jedi skuhanih na stari način in druženje ima v KS Gabrsko v Trbovljah. Srečujejo se 1x na teden ob sredah dopoldan. Vse ženske, katere imajo željo družiti se z njimi vabljene. Sodelujejo na občinskih prireditvah in izven kot so različna državna srečanja kmečkih društev. Od lani naprej pripravljajo tudi slovenske zajtrke na Osnovni šoli Tončke čeč Trbovlje.

Organizator
Logotip društva Rast