Hrastnik / 10. september 2016 / 15:00

Funšterc

Razvajanje brbončic s funštercom in krumpantočem? Sliši se fajn! In sliši se znano. Že 6. leto zapored bo v Hrastniku na tržnici potekala prireditev Funšterc, festival zasavske kulinarike. Številne ekipe bodo tekmovale v inovativni pripravi dveh tradicionalnih zasavskih jedi, funšterca in krumpantoča. V letošnjem letu smo za vas pripravili še posebej pester spremljevalni program festivala, ki ga bomo popestrili z nastopom Rudarske godbe, ansambla Murni, mažoretami Steklarske godbe in z nastopom Marionetnega gledališča Hrastnik.

Funšterc_SonataPHOTOGRAPHICA-37

Tudi letos bo lahko vsak obiskovalec preizkušal pripravljene jedi in obenem s svojo oceno vplival na izbor najboljšega krumpantoča in funšterca 2016!

Funšterc, festival zasavske kulinarike se bo odvil v soboto, 10. septembra od 15.00 dalje na Tržnici v Hrastniku.

Vabljene in vabljeni,

ekipa Društva Rast

Kulinarične ekipe

P U Š E L J C

Društvo šteje 65 članic. Svoje prostore za ustvarjanje, kuhanje različnih dobrih jedi skuhanih na stari način in druženje ima v KS Gabrsko v Trbovljah. Srečujejo se 1x na teden ob sredah dopoldan. Vse ženske, katere imajo željo družiti se z njimi vabljene. Sodelujejo na občinskih prireditvah in izven kot so različna državna srečanja kmečkih društev. Od lani naprej pripravljajo tudi slovenske zajtrke na Osnovni šoli Tončke čeč Trbovlje.

Organizator
Logotip društva Rast