Hrastnik / 10. september 2016 / 15:00

Rudarska kisla juha

Rudarska kisla juha

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 1,5 kg svinjskih nogic in repov ali svinjske glave
  • 5 dag masti
  • 1 čebula
  • 6 strokov česna
  • 3 lovorovi listi
  • nekaj zrn popra
  • 2 žlice brinovih jagod
  • 2 dl vina
  • 2 dl kisle smetane
  • ščep timijana
  • ščep majarona
  • ščep peteršilja
  • 1 žlička jabolčnega kisa
  • pol domače klobase
  • jušna zelenjava (poljubno)

Priprava

Očiščene svinjske nogice, presekane na pol, svinjski rep in/ali dele svinjske glave damo kuhati v mrzlo vodo, solimo in pustimo, da nekaj časa vre. Dodamo narezano jušno zelenjavo (korenje, peteršilj, por, zelena, koleraba, zelje, cvetača, popečena čebula, strt česen) in začimbe, razen popra. Ko se meso zmehča, v juho dodamo vino in kis ter poper in na kockice narezano domačo klobaso. Povsem na koncu dodamo še kislo smetano.

Kulinarične ekipe

Lakotniki

Taborniki smo v Hrastniku prisotni že 63 let. Mladim skušamo približati življenje v naravi in z njo ter graditi pozitivni sistem vrednot, ki temelji na miru, svobodi posameznika, pravičnosti, enakopravnosti…Hkrati pa si vzamemo čas za zabavo, druženje, šport, kulinariko…

Organizator
Logotip društva Rast