Hrastnik / 10. september 2016 / 15:00

Prežgana juha

Prežganka

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 5 dag masti
  • 5 dag moke
  • 1-2 jajci
  • ščep kumine
  • ščep soli
  • ščep popra
  • ščep peteršilja
  • kostna juha ali voda (poljubno)

Priprava

Na masti temno prepražimo moko, dodamo začimbe in zalijemo z vodo. Ko jed zavre, ji dodamo žvrkljano jajce in premešamo. Prava zasavska prežgana juha mora biti bolj gosta. Prežganko lahko dopolnimo z na kocke narezanim in osušenim in na masti popečenim kruhom.

Kulinarične ekipe

TIC Zasavje

Turistično informativni center Zasavje se nahaja v Mladinskem centru in hotelu Trbovlje. Ustanovil se je v januarju 2012 z namenom zbiranja turističnih in splošnih informacij o Zasavju ter posredovanja le teh lokalni skupnosti in porabnikom po Sloveniji.

Organizator
Logotip društva Rast