Hrastnik / 10. september 2016 / 15:00

Prežgana juha

Prežganka

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 5 dag masti
  • 5 dag moke
  • 1-2 jajci
  • ščep kumine
  • ščep soli
  • ščep popra
  • ščep peteršilja
  • kostna juha ali voda (poljubno)

Priprava

Na masti temno prepražimo moko, dodamo začimbe in zalijemo z vodo. Ko jed zavre, ji dodamo žvrkljano jajce in premešamo. Prava zasavska prežgana juha mora biti bolj gosta. Prežganko lahko dopolnimo z na kocke narezanim in osušenim in na masti popečenim kruhom.

Kulinarične ekipe

P U Š E L J C

Društvo šteje 65 članic. Svoje prostore za ustvarjanje, kuhanje različnih dobrih jedi skuhanih na stari način in druženje ima v KS Gabrsko v Trbovljah. Srečujejo se 1x na teden ob sredah dopoldan. Vse ženske, katere imajo željo družiti se z njimi vabljene. Sodelujejo na občinskih prireditvah in izven kot so različna državna srečanja kmečkih društev. Od lani naprej pripravljajo tudi slovenske zajtrke na Osnovni šoli Tončke čeč Trbovlje.

Organizator
Logotip društva Rast