Hrastnik / 10. september 2016 / 15:00

Funšterc

IMG_2408.jpg

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 25 dag moke
  • 2 jajci
  • 2-3 dl vode
  • olje po potrebi
  • sol

Priprava

Sestavine zmešamo in žvrkljamo, da postane mešanica gosto tekoča. V ponev za palačinke vlijemo malo olja in, ko se segreje, vlijemo mešanico, da dobimo za 1-2 prsta debelo palačinko. Ko se zapeče na eni strani, kjo obrnemo in zapečemo še na drugi strani.

Jed lahko pripravimo glede na letni čas. Uporabimo jo kot toplo predjed ali glavno jed v kombinaciji z mesnimi jedmi in solatami. Primerna je tudi za jedilnik za vegetarijance.

Kulinarične ekipe

T’ ZDRAV ŠTANT

Ekipa mladih, nadobudnih podjetnic iz Zasavja. Jasmina Škrabar, Tina Jerman, Vesna Selič Peklar in Marjetka Rozman

Organizator
Logotip društva Rast