Hrastnik / 10. september 2016 / 15:00

Funšterc

IMG_2408.jpg

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 25 dag moke
  • 2 jajci
  • 2-3 dl vode
  • olje po potrebi
  • sol

Priprava

Sestavine zmešamo in žvrkljamo, da postane mešanica gosto tekoča. V ponev za palačinke vlijemo malo olja in, ko se segreje, vlijemo mešanico, da dobimo za 1-2 prsta debelo palačinko. Ko se zapeče na eni strani, kjo obrnemo in zapečemo še na drugi strani.

Jed lahko pripravimo glede na letni čas. Uporabimo jo kot toplo predjed ali glavno jed v kombinaciji z mesnimi jedmi in solatami. Primerna je tudi za jedilnik za vegetarijance.

Kulinarične ekipe

P U Š E L J C

Društvo šteje 65 članic. Svoje prostore za ustvarjanje, kuhanje različnih dobrih jedi skuhanih na stari način in druženje ima v KS Gabrsko v Trbovljah. Srečujejo se 1x na teden ob sredah dopoldan. Vse ženske, katere imajo željo družiti se z njimi vabljene. Sodelujejo na občinskih prireditvah in izven kot so različna državna srečanja kmečkih društev. Od lani naprej pripravljajo tudi slovenske zajtrke na Osnovni šoli Tončke čeč Trbovlje.

Organizator
Logotip društva Rast